Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Don Bosco és az őrangyalok: "Ha veszélyben vagy, őt hívd!"
  2023-11-09 20:23:47, csütörtök
 
   
  Az Egyház október 2-át a Szent Őrangyaloknak szenteli, akik a Biblia vallási világegyetemében jelen lévő égi alakok, és akikről 1670 óta X. Kelemen pápa intézkedésére ezen a napon emlékeznek meg. Don Bosco mélyen tisztelte az őrangyalokat, és ezt szokta ismételgetni: "Ne feledd, hogy van egy angyalod, aki őriz és a barátod!"

Don Bosco nagy odaadását az őrangyalok iránt az is bizonyítja, hogy első szentmiséjét 1841. június 6-án a torinói Assisi Szent Ferenc templomban az őrangyalnak szentelt oltáron mutatta be.

,,Ha lelki vagy testi bajban vagytok, hívjátok az őrangyal segítségét. Garantálom, hogy meghallgat" - ajánlotta mindig a fiúknak az oratóriumban. Egyikük, aki kőműves volt, a negyedik emelet magasságában dolgozott, amikor hirtelen megérezte, hogy az állványzat, amelyen két társával állt, megadja magát. Amint zuhanni kezdett, eszébe jutottak Don Bosco szavai, és hittel hívta őrangyalát. A felszólítás eredményes volt: a másik kettő azonnal meghalt, ő pedig teljesen sértetlenül kelt fel a romok közül.

Don Bosco és Silvio Pellico
Ez a rendkívüli epizód adta az ihletet Don Boscónak, hogy megírja az 1845-ben kinyomtatott Az őrangyal elhivatottság (Il devoto dell angelo custode) című füzetet. Akkoriban, meghallva, hogy egy csapat munkás jó ritmusú dalokat énekel, azonnal megtanulta őket és lekottázta.

Majd megkérte Silvio Pellicót, a ,,Börtöneim" című könyvvel híressé vált hazafit , hogy írjon néhány versszakot az őrangyalhoz szóló kis dalhoz. Pellico elfogadta, és az eredmény egy nagyon népszerű dal lett, amelyet a torinói oratórium fiataljai nagyon szívesen énekeltek.

Fenyegetések, támadások és mérgezési kísérletek
Don Bosco az egyetlen ember, akinek egy kutya volt az őrangyala, vagy legalábbis egy kutyának álcázott angyal... Ő maga viccelődött elképesztő történetével kapcsolatban: "Nevetséges lenne azt mondani, hogy ő egy angyal volt. De azt azért mégsem mondhatjuk, hogy olyan kutya volt, mint bármelyik másik".
Lényegében a Don Boscót körüllengő hírnév vonzotta a szabadkőműves csoportok és a piemonti evangélikus szekták fenyegetéseit, támadásait és mérgezési kísérleteit; ezek rossz szemmel nézték a pap törekvéseit. A Casa Pinardi nevű régi fészer, ahol létrehozta művét, egy sötét és elhagyatott torinói külvárosban állt.

Don Bosco különleges "őrangyala": a Szürke
1854 novemberének egyik esős estéjén Don Bosco egyedül tért haza, amikor hirtelen egy hatalmas, sötétszürke szőrű óriás állt előtte, aki ki tudja, honnan jött elő. A kutya annyira lenyűgöző volt, hogy Don Boscónak hirtelen elállt a lélegzete, de az állat nagy, édes szemekkel nézett rá, farkát csóválva, és az ujjait nyalogatva a lábához feküdt.

Ettől az estétől kezdve Don Bosco ismerősként kezelte a Grigiónak (Szürke) elnevezett kutyát, de azért még megpróbálta megkérdezni néhány közeli gazdát, hogy nem az ő kutyájuk-e: mindhiába, hiszen senki sem látta a fenevadat.

Néhány hét múlva a pap azon kapta magát, hogy ismét egyedül járja az utcákat, amikor észrevette, hogy két férfi üldözi. Utolérték, és egy vászonzsákot dobtak a fejére, de Grigio hirtelen rájuk vetette magát, ugatott és harapott, mint egy falka kutya.

Az ilyen jellegű támadások megismétlődtek, és Grigio minden alkalommal a semmiből bukkant elő, menekülésre késztetve a bűnözőket, még a fegyvereseket is. Az ilyen epizódok közötti időszakban senki sem látta a kutyát bolyongani az utcákon. Azokban a ritka esetekben, amikor mégis felbukkant a Pinardi házban, soha nem vett magához enni vagy innivalót, ami szokatlan egy kóbor kutyánál.

Ez a védelem elég sokáig tartott ahhoz, hogy a támadók belefáradjanak a próbálkozásba. Grigio éppoly titokzatosan tűnt el Don Bosco életéből, mint ahogyan feltűnt. 1864-ben a pap, aki közel tíz éve nem látta a kutyát, egy barátja házához tartott, de eltévedt. Hirtelen egy érdes nyelv érintette az ujjait; lenézett: Grigio volt az, aki elkísérte Don Boscót a barátja küszöbéig, majd távozott.

32 évvel később
Újabb tizenkilenc év után, 1883-ban Don Bosco ismét eltévedt. Még megijedni sem volt ideje, mert már ott is volt Grigio, szeretetteljesen, a farkát csóválva, egyetlen fehér szőrszál nélkül, és azzal a biztos tájékozódási képességgel, amit már sokszor megmutatott. Harminckét év telt el az első találkozás óta, ami egy kutya számára elképesztő hosszú életet jelent...

Forrás : aleteia.org/Szaléziak.HU
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: világegyetemében, szeretetteljesen, megismétlődtek, belefáradjanak, intézkedésére, fenyegetéseit, szabadkőműves, fegyvereseket, elhivatottság, próbálkozásba, őrangyaloknak, őrangyalokat, fenyegetések, novemberének, tájékozódási, ismételgetni, történetével, szentmiséjét, kapcsolatban, oratóriumban, kinyomtatott, titokzatosan, magasságában, vászonzsákot, ismerősként, elhagyatott, sértetlenül, felszólítás, evangélikus, megpróbálta, külvárosban, menekülésre, tizenkilenc, törekvéseit, megkérdezni, kísérleteit, napon emlékeznek, őrangyalok iránt, torinói Assisi, őrangyalnak szentelt, őrangyal segítségét, negyedik emelet, felszólítás eredményes, másik kettő, romok közül, rendkívüli epizód, 1845-ben kinyomtatott, őrangyal elhivatottság, csapat munkás, őrangyalhoz szóló, nagyon népszerű, torinói oratórium, Szent Őrangyaloknak, Assisi Szent Ferenc, Silvio Pellico, Silvio Pellicót, Casa Pinardi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png férfi  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Png virág  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Julian Brass gondolata  Hogy lehet megtartani  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fehér virág  Egy hatékony szolga  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Julian Brass gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Sose bánj semmit  Gonosz démon-álarc  Png férfi  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 21  Kellemes délutánt kívánok  Radikális szeretet  Nem tudhatod  Garai Gábor - Takarítás  Szívem  Fekete-erdő desszert  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Ágai Ágnes – Csendélet  A Megváltó szolgálatában  Kaffka_Margit  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
napon emlékeznek, őrangyalok iránt, torinói Assisi, őrangyalnak szentelt, őrangyal segítségét, negyedik emelet, felszólítás eredményes, másik kettő, romok közül, rendkívüli epizód, 1845-ben kinyomtatott, őrangyal elhivatottság, csapat munkás, őrangyalhoz szóló, nagyon népszerű, torinói oratórium, egyetlen ember, kutya volt, kutyának álcázott, angyal volt, szabadkőműves csoportok, piemonti evangélikus, kutya annyira, állat nagy, ujjait nyalogatva, lábához feküdt, estétől kezdve, vászonzsákot dobtak, falka kutya, ilyen jellegű, semmiből bukkant, ilyen epizódok, kutyát bolyongani, ritka esetekben, kóbor kutyánál, védelem elég, támadók belefáradjanak, barátja házához, érdes nyelv, barátja küszöbéig, farkát csóválva, biztos tájékozódási, első találkozás, kutya számára, világegyetemében, szeretetteljesen, megismétlődtek, belefáradjanak, intézkedésére, fenyegetéseit, szabadkőműves, fegyvereseket, elhivatottság, próbálkozásba, őrangyaloknak, őrangyalokat, fenyegetések, novemberének, tájékozódási, ismételgetni, történetével, szentmiséjét, kapcsolatban, oratóriumban, kinyomtatott, titokzatosan, magasságában, vászonzsákot, ismerősként, elhagyatott, sértetlenül, felszólítás, evangélikus, megpróbálta, külvárosban, menekülésre, tizenkilenc, törekvéseit, megkérdezni, kísérleteit, őrangyalhoz, viccelődött, képességgel, megmutatott, sötétszürke, őrangyalnak, segítségét, megtanulta, lekottázta, eredményes, nyalogatva, mondhatjuk, alkalommal, őrangyalát, támadásait, bolyongani, állványzat, körüllengő, rendkívüli, elnevezett, felbukkant, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.